ДА ГО ОГРАНИЧИМЕ ШИРЕЊЕТО НА ВИРУСНИТЕ ИНФЕКЦИИ
Нова димензија на опасност - дејствувајте заради вашите вработени и клиенти. Се соочуваме со нова епидемија, на која се прилагодуваме преку заеднички акции. Појавата на новиот вирус ни покажува што можеме да очекуваме во иднината, а на секоја појава на вирусна инфикција ќе мораме прикладно да реагираме па дури и на начин пристапот во одредени објекти го ограничиме само на лица без здравствени проблеми.
Со мерење на температурата на луѓето, обезбедуваме безбедност за вработените и клиентите. Мерењето на температурата е конкурентна предност бидејќи сè повеќе луѓе стануваат свесни за важноста на личното и јавното здравје.

Temp 1

Рачно мерење на телесната температура

Мерење на температурата на посетителите или вработените на влезот во просториите со соодветно социјално растојание:

- мерно растојание од 1,5 до 3 m;
- рачна камера за термичка обработка на слика за мерење на точност +/- 0,5 Целзиусови степени;
- поддржува WiFi hotspot, автоматско снимање на особи со висока температура;
- прикажување на мобилна апликација како доказ за лица со повишена температура;
- звучен аларм во реално време обезбедува навремено реагирање на претходно поставените протоколи;
- Се применува на која било локација каде што пристапот е достапен само за лица без повишена температура;
- мобилно решение, се користи на различни влезови според тековните потреби.


temp 2

Стационарно мерење на телесната температура

Овозможува мерење на температурата на посетителите и опфаќа поголеми области во здравствените установи, болници, аеродроми, железнички и автобуски станици, колеџи и училишта, трговски центри, ...:

- АИ (вештачка интелигенција) ги намалува лажните аларми при мерење на температурата;
- истовремено мерење на температурата кај повеќе лица (најмногу 30 лица);
- алармите со висока температура во реално време обезбедуваат навремено реагирање на претходно поставените протоколи;
- монтажа на ѕидови и тавани.

За повеќе информации контактирајте не на:

Прашања